Măsuri COVID-19

În atenția cetățenilor Comunei Suplac , judeţul Mureș!!!

În contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României ,conform Decretului mr. 195/2020 a Președintelui României, pentru o perioadă de 30 de zile , în vederea prevenirii riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus COVID -19 , am considerat oportună luarea următoarelor măsuri de prevenire:

– La nivelul Primăriei Suplac se suspendă temporar activitatea de lucru cu publicul și se recomandă să se amâne rezolvarea problemelor administrative până la data de 01.04.2020. Cetățenii să se deplaseze la sediul primăriei locale doar în situația în care lucrurile nu mai suportă amânare.

– În perioada stării de urgență se menține valabilitatea actelor de identitate eliberate de autoritățile publice competente .
– Pentru plata impozitelor si taxelor locale, cetățenii vor avea acces la casieria primăriei, dar vă rugăm ca în incintă să intrați câte o singură persoană. Celelalte persoane vor aștepta afară, păstrând o distanță minim de 2 metri fată de celelalte persoane.
– Eliberarea adeverinţelor de la Registrul Agricol și certificatelor fiscale ,precum și întocmirea dosarelor pentru APIA vor avea loc după data de 06.04 2020.
– Pentru rezolvarea problemelor URGENTE (!!!), vă rugăm să ne contactați pentru eventuale lămuriri la tel. 0265.456.112, sau e-mail: suplac@cjmures.ro.
– La nivelul instituțiilor publice și private de pe raza comunei Suplac se impune luarea unor măsuri de dezinfecție a pardoselilor, a uşilor de la intrare si a tuturor suprafeţelor expuse contaminării, cu dezinfectante pe baza de alcool sau clor, în special în zona caselor de marcat, precum şi în alte locuri expuse și instituirea măsurilor privind evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale;
– Se recomandă că activitățile religioase să se efectueze în aer liber pentru a proteja sănătatea participanţilor.
Cetățenii au obligaţia să respecte şi să pună în aplicare măsurile dispuse de către autorităţile în domeniul sănătăţii publice, pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiilor cu Coronavirus, respectiv respectarea cu strictețe a regulilor de igienă personală evitarea aglomeraţiilor, utilizarea dezinfectanților, evitarea activităților care presupun adunări de oameni, păstrarea distantei de 2 m intre persoane, evitarea strângerilor de mâini și a îmbrăţişărilor.
– Vă rugăm să anunţaţi autoritățile locale dacă aveţi cunoștință de întoarcerea în țară a unor cetățeni din țări considerate a fi în „Zona Galbenă” (pentru izolarea la domiciliu) și în „Zona Roșie” (pentru carantinare).
– Pentru orice probleme în legătura cu autoizolarea la domiciliu, carantină, spitalizare, se va contacta Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş (DSP), la următoarele date de contact:
– 0265-261152- Serviciu de Permanenţă 24 ore din 24 ore.
– 0731-338057 şi 073133 8064 zilnic, în intervalul orar 08:00-20,00.
– Alte contacte:
• 0265.456.161 Cabinetul Medical Suplac Dr. Szanto Agota;
• tel. 0265.456.190 ,fax .0265.456.112 – Primăria Suplac;
• 0265.456.150 – Postul de poliție Suplac;

Telefon Primar Szakacs Bela – 0728014980

Telefon Viceprimar Bucur Leon-Dan- 0728071581
Stimați cetățeni ai comunei Suplac ,vă solicităm să dați dovadă de un adevărat spirit civic, maximă responsabilitate și implicare în prevenirea riscului de răspândire a infecţiei cu COVID-19.
De asemenea vă rugăm să vă păstrați calmul, să nu vă panicaţi și să vă informaţi în legătură cu aceste aspecte numai din surse oficiale.

Link SESIZĂRI disponibil pe siteul Primăriei SUPLAC:
https://suplac.regista.ro/sesizari

FACEBOOK

 

PRIMAR ,

SZAKACS BELA

Sari la conținut